– Ny fräsch exteriör med LED-ljus och 19-tums aluminiumfälgar
– Starkare kaross, högteknologisk utrustning och nytt utseende för nya Sorento
– Mer komfort och säkerhet

Mer premiumkänsla
Kias designteam har uppgraderat bilen på många punkter.
Extra uppmärksamhet har lagts till ytdetaljer för att få ned luftmotståndet till låga Cd 0,34. Nya främre och bakre stötfångare, ny grill och strålkastare med LED- ljus och en ny baklucka med omformade LED-ljus är ytterligare exempel på exteriöra förändringar. Beroende på modell kan Sorento’s profil förstärkas med 10-ekrade 19-tums lättmetallfälgar.

Ben- och takutrymme är utökat mot nuvarande modell. Interiören har fått nytt fräscht utseende och på vissa modeller högteknologisk utrustning som t ex en 7-tums LCDskärm på mittkonsolen. Executive-alternativet inkluderar också värme och ventilation i framstolarna och värme i baksätet och Bluetooth®. AC finns även för tredje
sätesraden.

Kias tekniker har genomfört en mängd NVH-tester (buller, vibrationer och stötighet) för att säkerställa att den uppgraderade modellen har förfinats mot nuvarande. Den nya bilen är en av de tystaste i sin klass.

Förbättrad väghållning med bibehållen terrängkapacitet
Hjulupphängningen är oförändrad – MacPherson fjäderben fram och i bak ett multilänksystem med separat monterade stötdämpare och fjädrar för bra komfort.

Förbättrade bussningar, längre bärarmar i bak och förfinade stötdämpare ger bättre
komfort.

För exakt fordonskontroll och bra ”känsla” är uppgraderade Sorento’s styrning mer direkt. Kias nya FlexSteer ™-system kommer att finnas tillgängligt som tillval, ger Normal-, Sport- och Komfortlägen med tre olika lägen för att matcha kundens önskemål.

Avancerade ”aktiva” och ”passiva” säkerhetssystem
Omfattande revideringar av karossen, som innehåller en högre andel (25%) av ultra höghållfasthetsstål än de flesta fordon i sin klass, har förbättrat krockskyddet framifrån, från sidan och bakifrån.

Den nya Sorento-modellen har sex krockkuddar och gardiner. För manuell bromskraft är den nya bilen utrustad med större ventilerade bromsskivor på 320 mm.

Aktiv säkerhetsteknik inkluderar bl a ESC (Electronic Stability Control), Xenonstrålkastare och HAC start-i-backe-kontroll. Den nya bilen är även utrustad med BSD döda-vinkelvarning, filövervakningssystem samt självparkeringssystem för automatisk fickparkering.

Källa: Kia.se

För mer information angående NYA Kia Sorento, kontakta oss eller besök Kias microsite! – nytt fönster

Reklamfilmer