Lägre, elegantare med fem eller sju säten
Längre hjulbas ger imponerande innerutrymmen

Helt nya Kia Carens är en kompakt bil utformad och konstruerad för att möta behoven hos familjer och för de som behöver ordentligt med plats. Den nya bilen har en betydligt sportigare och slankare design än sin föregångare.

Nya Carens är kortare (-20 mm), smalare (-15 mm) och lägre (-40 mm) än föregående modell. Den nya bilens mått är längd 4525 mm, bredd 1805 mm och höjd 1610 mm. Utrymmet är generöst tack vare den ökade hjulbasen på 50 mm till 2750 mm. Bilens totala höjd är en av de lägsta i klassen vilket ger Carens ett mer sportig utseende

Både den fem- och sjusitsiga versionen har tre separata skjutbara och fällbara stolar i baksätet. I den sjusitsiga modellen finns i den tredje sätesraden två separata stolar som fälls ned i golvet och bagagerummet blir helt plant. Den femsitsiga bilens bagagestorlek är på 536 VDA liter och 492 liter för den sjusitsiga versionen. I bilen kan föremål på 2150 mm fraktas. För förvaring finns gått om förvaringsutrymmen.

Motorer och växellådor
Till Sverige kommer bilen med en 1,6 liters GDi-motor på 135 hk och 165 Nm vid 6300 varv/min
och en 1,7 liters CRDi-motor på 115 hk och 260 Nm vid 4000 varv/min. Dessutom kommer
ytterligare en 1,7 liters dieselmotor på 136 hk och 330 Nm vid 4000 varv/min.

Bilarna är utrustade med en sexväxlad manuell växellåda. Modellen med den större dieseln på 136 hk erbjuds även med en sexväxlad automat. Automatlådan har ett manuellt sportläge med paddelskift på ratten.

Smidig och stabil åkkomfort
Nya Carens har individuell hjulupphängning monterad på hjälpram med MacPherson fjäderben i
fram och multi link-system i bak för stabil väghållning. För styrningen är bilen utrustad med elservo och för bra köregenskaper finns Flex SteerTM-system. Det innebär att föraren kan ställa in känsligheten i ratten med alternativen komfort, normal och sport.

Hög utrustningsnivå
Carens erbjuds med tre utrustningsnivåer; EX, Komfort och Business. Komfortpaketet är välutrustat och där ingår bl a 17”-hjul, mörktonade rutor, rattvärme och brickbord i baksätet. I Business-paketet ingår t ex backkamera, läderklädsel, elmanövrerad förarstol och xenon-ljus.

Hög säkerhet
Nya Kia Carens är utrustad med 8 krockkuddar, ABS-bromsar, BAS nödbromssystem, HAC (start i backe), ESC och VSM stabiliseringssystem, ESS nödstoppsignal. Som tillval för ökad sikt i mörker kan Carens utrustas med statiska kurvljus som anpassar bilens strålkastare efter bilens styrvinkel.

Garantier
Som övriga Kia-modeller har Kia Carens 7 års nybilsgaranti, 3 års vagnskadegaranti, 12 år rostskyddsgaranti samt 5 års lackgaranti

Priser
Kia Carens kostar från 189 900 kr.

Lansering
Nya Kia Carens lanseras i Sverige i början av juni.

Mer information
Besök Kia.se för mer information gällande nya Kia Carens!

Reklamfilmer